ShippingWatch

Odfjell overvejer nyt obligationslån

Det norske kemikalie- og tankrederi Odfjell søger igen mod obligationsmarkedet for at hente kapital og vil sende en ny ansøgning til den norske børs, oplyser rederiet.

Norske Odfjell undersøger i øjeblikket mulighederne for at optage et nyt, usikret obligationslån i det norske marked med udløb i 2021. Tankrederiet vil derfor sende en ansøgning til den norske børs, hvor obligationslånet søges noteret, oplyser Odfjell i en meddelelse.

Hvor meget, Odfjell ønsker at hente, melder selskabet ikke noget om, men den nye udstedelse skal anvendes til selskabets generelle drift. Herunder skal en del bruges til at refinansiere eksisterende obligationer samt bruges på fremtidige vækstmuligheder.

Det er blot godt et halvt år siden, at Odfjell tilbage i august kunne meddele, at et usikret obligationslån på 500 mio. norske kr. og med udløb i september 2019 var blevet gennemført. Ligesom ved den lejlighed gør Odfjell denne gang også brug af Danske Bank Markets og DNB Markets, som i kraft af at være joint lead managers skal tilrettelægge det planlagte obligationslån.

I det seneste regnskab, kvartalsregnskabet for tredje kvartal 2016, fik Odfjell et driftsresultat på 60 mio. dollars og et nettooverskud på 16 mio. dollars, hvilket rederiets CEO Kristian Mørch dengang betegnede som tilfredsstillende.

Direktør forlader Odfjell efter 17 år

"Alle vidste der var brug for handling i Odfjell"

Odfjell: Vi vil deltage proaktivt i konsolidering

Forsiden lige nu

Seadrill præsenterer ny forretningsplan

Det John Fredriksen-ejede rigselskab Seadrill, som lige nu er under amerikansk konkursbeskyttelse, har lagt en ny forretningsplan frem. Planen givet et praj om markante fald i omsætning og indtjening i de kommende fem år i Seadrill.

Ugens bedste på ShippingWatch

Navigare Capital Partners, som har dele af Mærsk-familien som ejer, er klar til flere skibskøb, Hellerup-mægleren Bidsted & Co blev solgt, mens Nordens topchef, Jan Rindbo, løftede sløret for sin ledelsesstrategi i ugen, der gik.

Kendt analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere