ShippingWatch

Panama gør klar til åbning i juni

Efter den sidste test af sluser i maj er myndighederne i Panama klar til den historiske åbning af kanalen for større skibe om få måneder og efter næsten to års forsinkelse.

Nu skulle den være god nok. Efter flere års usikkerhed om tidsplanen for åbningen af den udvidede Panama-kanal er den ifølge myndighederne klar til åbning i juni, rapporterer Bloomberg fra en shippingkonference i Stamford i Connecticut, USA.

Her oplyste Jose Ramon Arango, der repræsenterer den myndighed, som driver den 77 kilometer lange vandvej, at åbningen vil ske i juni efter den sidste test af de nye sluser i maj.

Ny ballade med entreprenørerne truer Panama Kanalen

Den udvidede Panama-kanal, der har kostet over 5,3 milliarder dollars, er næsten to år forsinket i forhold til den oprindelige tidsplan, men når den åbner, kan den få vidtrækkende betydning i shippingindustrien og ændre det nuværende rutemønster, når større skibe kan sejle igennem kanalen. Det gælder muligvis for det mest pressede segment i hele den maritime sektor, tørlastindustriens capesizeskibe, der kan stå over for en renæssance, når den længe ventede udvidelse af kanalen er klar.

"Når den udvidede Panama-kanal begynder at operere, er jeg sikker på, at mange af de skibe, der sejler igennem kanalen nu, vil blive erstattet af Capesize-skibe," sagde Rahul Sharan, tørlastanalytiker i analysehuset Drewry, for nylig til ShippingWatch.

Containerindustrien har i årevis forberedt deres flåder til de nye og større sluser i Panama.

Ny Panama-kanal kan give Capesize-comeback

Åbning af Panama-kanal udsat til andet halvår 2016

Åbning af Panama Kanalen udskudt endnu en gang

 

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere