Nu skulle den være god nok. Efter flere års usikkerhed om tidsplanen for åbningen af den udvidede Panama-kanal er den ifølge myndighederne klar til åbning i juni, rapporterer Bloomberg fra en shippingkonference i Stamford i Connecticut, USA.

Her oplyste Jose Ramon Arango, der repræsenterer den myndighed, som driver den 77 kilometer lange vandvej, at åbningen vil ske i juni efter den sidste test af de nye sluser i maj.

Ny ballade med entreprenørerne truer Panama Kanalen  

Den udvidede Panama-kanal, der har kostet over 5,3 milliarder dollars, er næsten to år forsinket i forhold til den oprindelige tidsplan, men når den åbner, kan den få vidtrækkende betydning i shippingindustrien og ændre det nuværende rutemønster, når større skibe kan sejle igennem kanalen. Det gælder muligvis for det mest pressede segment i hele den maritime sektor, tørlastindustriens capesizeskibe, der kan stå over for en renæssance, når den længe ventede udvidelse af kanalen er klar.

"Når den udvidede Panama-kanal begynder at operere, er jeg sikker på, at mange af de skibe, der sejler igennem kanalen nu, vil blive erstattet af Capesize-skibe," sagde Rahul Sharan, tørlastanalytiker i analysehuset Drewry, for nylig til ShippingWatch.

Containerindustrien har i årevis forberedt deres flåder til de nye og større sluser i Panama.

Ny Panama-kanal kan give Capesize-comeback  

Åbning af Panama-kanal udsat til andet halvår 2016

Åbning af Panama Kanalen udskudt endnu en gang