Maersk Line gør alvorlig af sin strategi om at høste synergieffekter og indkøber endnu 20 systemer af broudstyret Nacos Platinum fra finske Wärtsilä. Med den seneste ordre har Maersk Line nu købt i alt 47 sæt, som skal monteres på nybygninger de kommende år.

Det skriver Wärtsilä i en pressemeddelelse.

Systemet installeres på broen og gør det muligt for den vagthavende navigatør at overvåge navigation, automation og kontrollere maskinrumsfunktioner. Det findes allerede i dag på de 20 Triple-E skibe, men skal fremover også bredes ud til andre skibstyper.

Lavt shippingmarked presser ordreindgang hos Wärtsilä

Nacos Platinum Navigation bro

Broudstyr fra Wärtsilä. Foto: Wärtsilä PR

I alt tre skibstyper vil fremover blive betjent ved hjælp af Nacos Platinum. Det skal bidrage til at holde udgifterne nede, at man nu også kan høste data fra driften af tre skibstyper. Det siger Jørgen Hansen fra Maersk Line Ship Management i pressemeddelelsen.

"Med det eksisterende og kommede behov for data, både internt og eksternt, finder Maersk Line at Wärtsilä Nacos Platinum er en attraktiv løsning. Vi forudser mange synergier på tværs af de tre projekter (skibstyper, red.), ikke bare i designfasen men også senere, når skibene indgår i driften, siden driften med videre innovation og udvikling er mere simpel og hurtigere med en enkelt leverandør, der er ansvarlig for hele systemet, end med flere leverandører," siger han.

Ordren er underskrevet ad flere omgange, henholdsvis i juli og oktober 2015 og i januar 2016. Det samlede beløb fremgår ikke, men vurderes at være signifikant.

Nybygninger bygges i øjeblikket på værfter i Kina og Sydkorea, og med de sidste ordrer vil de sidste 47 nybygninger dermed være udstyret med det finske overvågningssystem. Leveringen af den sidste ordre begynder i april 2016.

Wärtsilä: Fusk med motorer har stået på i årevis  

Wärtsilä øger resultat i fjerde kvartal  

Wärtsilä får ny maritim chef