ShippingWatch

Havila nedskriver aktiekapitalen med 96 procent

Havila foretager en varslet nedskrivning af sine aktier, skriver rederiet i en børsmeddelelse. Egenkapitalen falder dermed fra over 377 millioner norske kroner til 15 millioner.

Havila Shipping kæmper videre for sin overlevelse og denne gang ved at foretage en nedskrivning af sin aktiekapital på 96 procent. Fra at være 12,5 norske kroner værd, vil Havila-aktiens værdi fremover være på 50 øre stykket.

Det skriver selskabet i en børsmeddelelse.

Det betyder, at den samlede aktiekapital er nedskrevet fra 377.244.987,5 norske kroner til 15.089.799.50 kroner. Det sker efter at rederiet i en børsmeddelelse af 26. januar varslede nedskrivningen på en generalforsamling. I den mellemliggende periode har kreditorerne har lejlighed til at gøre indsigelser, men det har øjensynligt ikke forhindret rederiet i at nedskrive aktiekapitalen.

Aktien har da også været under særlig observation på Oslo Børs siden 7.marts.

Det skal ses i en større sammenhæng af, at Havila Shipping lige som mange andre offshorerederier kæmper en desperat kamp for at overleve i det yderst pressede offshoremarked, der har ramt bunden, efter at olieprisens fald har sat en stopper for nye investeringer i olie og gas.

I årsregnskabet, der udkom i slutningen af februar i år, fremgik det, at forhandlingerne med kreditorer i rederiet stadig er uafklarede. I forvejen har rederiet nedskrevet værdien af flåden med 1,388 milliarder norske kroner og havde et underskud på 1,508 milliarder kroner, en markant forværring af resultatet på 39,6 millioner kroner, det kunne blive til i 2014.

Havila tabte 1,5 milliarder norske kroner i 2015

Kampen om Havilas aktiver er skudt i gang

Havila får aftale med banker og tager milliardnedskrivning

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere