Havila Shipping kæmper videre for sin overlevelse og denne gang ved at foretage en nedskrivning af sin aktiekapital på 96 procent. Fra at være 12,5 norske kroner værd, vil Havila-aktiens værdi fremover være på 50 øre stykket.

Det skriver selskabet i en børsmeddelelse.

Det betyder, at den samlede aktiekapital er nedskrevet fra 377.244.987,5 norske kroner til 15.089.799.50 kroner. Det sker efter at rederiet i en børsmeddelelse af 26. januar varslede nedskrivningen på en generalforsamling. I den mellemliggende periode har kreditorerne har lejlighed til at gøre indsigelser, men det har øjensynligt ikke forhindret rederiet i at nedskrive aktiekapitalen.

Aktien har da også været under særlig observation på Oslo Børs siden 7.marts.

Det skal ses i en større sammenhæng af, at Havila Shipping lige som mange andre offshorerederier kæmper en desperat kamp for at overleve i det yderst pressede offshoremarked, der har ramt bunden, efter at olieprisens fald har sat en stopper for nye investeringer i olie og gas.

I årsregnskabet, der udkom i slutningen af februar i år, fremgik det, at forhandlingerne med kreditorer i rederiet stadig er uafklarede. I forvejen har rederiet nedskrevet værdien af flåden med 1,388 milliarder norske kroner og havde et underskud på 1,508 milliarder kroner, en markant forværring af resultatet på 39,6 millioner kroner, det kunne blive til i 2014.

Havila tabte 1,5 milliarder norske kroner i 2015  

Kampen om Havilas aktiver er skudt i gang  

Havila får aftale med banker og tager milliardnedskrivning