ShippingWatch

Her er den nye minister for svovl og ophugning

Esben Lunde Larsen (V) bliver ny miljø- og fødevareminister efter Eva Kjer Hansen og skal arbejde videre med de store miljøspørgsmål for shipping. Skibsrederne har to konkrete krav til den nye minister.

Det bliver nu tidligere uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V), der skal overtage teten som ny miljø- og fødevareminister fra Eva Kjer Hansen, der valgte at forlade posten i weekenden. Dermed bliver Esben Lunde Larsen den nye mand, som rederne og den danske maritime industri skal diskutere med i forbindelse med vigtige spørgsmål på miljø.

Især svovl og ophugning kommer til at fylde for Danmarks Rederiforening, siger Maria Bruun Skipper, underdirektør i Danmarks Rederiforening, der hilser den nye minister velkommen:

"Vi glæder os til samarbejdet med Esben Lunde Larsen, hvor vi har to umiddelbare hovedprioriteter. Først og fremmest bør Danmark hurtigst muligt ratificere Hongkong-konventionen, der stiller krav til miljø- og arbejdsmiljømæssig ansvarlig ophugning af skibe, for den blev vedtaget af IMO i 2009 og efterlader rederierne i et juridisk vakuum uden et egentligt regelsæt," siger hun om den ene prioritet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Den anden bliver svovlreglerne, der trådte i kraft i Nordeuropa og ud for den amerikanske kyst i januar 2015, mens de globale regler ventes at træde i kraft enten i 2020 eller 2025.

"Danmark bør også tage teten i arbejdet med at sikre en global effektiv håndhævelsesmekanisme, som skal være klar, når de globale svovlkrav træder i kraft i 2020. Alternativet er, at vi risikerer konkurrenceforvridning for de rederier, der overholder reglerne, hvilket i sidste ende vil underminere miljøeffekten. Så det er helt afgørende," siger Maria Bruun Skipper.

Ny minister skal håndtere miljøkrav til shipping

Rederiforening og Økologisk Råd i fælles front

Svovlsyndere i Sverige slipper for sanktioner

Dansk ratificering af Hongkong-konvention nærmer sig

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere