Al viden skal frem i sagen om Scandinavian Star. Sådan lyder opfordringen fra Søfartsstyrelsens direktør Andreas Nordseth til ansatte i styrelsen, som har arbejdet på sagen. Det siger han til Politiken.

"Det er vigtigt, at både nuværende og tidligere ansatte i Søfartsstyrelsen træder frem, hvis de har en viden om Scandinavian Star. Jeg vil sørge for, at de er til rådighed for de rigtige myndigheder. Tavshedspligt vedrører kun fortrolige oplysninger. Min umiddelbare vurdering er, at det er der ikke tale om i denne sag," siger han til avisen.

Reaktionen kommer, efter at Flemming Thue Jensen, som for 26 år siden var ansat som skibsinspektør i Søfartsstyrelsen og sammen med en kollega var ombord på den udbrændte færge efter tragedien, hvor han undersøgte skibet for at finde årsagen til de mange brande, har valgt at stå frem og ikke mindst dele sin formodning om, at to besætningsmedlemmer angiveligt stod bag.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Samtidig har han rettet en hård kritik af norsk politi, som følge ham ikke gjorde sit arbejde ordentligt. I denne uge rejser endnu en tidligere medarbejder fra den danske styrelse også kritik af norsk politi, og ifølge Nordseth er det ikke problematisk, at de to tidligere ansatte først deler deres viden offentligt i dag, 26 år senere, siger han til Politiken. Det er godt at få frem i lyset, lyder det fra Nordseth, som også understreger, at han ikke har haft viden om forløbet, da det ligger langt før hans tid som direktør.

Samtidig vil det norske politi nu have navnene på de to besætningsmedlemmer, som Flemming Thue Jensen mener stod bag branden, skriver Jyllands-Posten.

"Hvis Thue Jensen mener at vide, hvem gerningsmændene bag branden på "Scandinavian Star" er, forventer politiet, at han oplyser disse navne. Det vil også være naturligt at bede om en grundig redegørelse, så politiet får mulighed for at undersøge substansen til bunds," siger efterforskningsleder Terje Bechmann Dahl fra Oslo Politidistrikt til avisen.

Det afviser Flemming Thue Jensen dog med henvisning til, at han ikke har tillid til det norske politi. Han vil dog gerne afhøres af dansk politi, men har endnu ikke fået en henvendelse fra dem, siger han til Jyllands-Posten.

Endnu en embedsmand står frem i Scandinavian Star-sag  

Eksperter: Inspektør kunne lovligt bryde tavshedspligt  

Skibsinspektør fortæller kommission om færgebrand  

Nye oplysninger sår tvivl om officiel forklaring om skibsbrand