ShippingWatch

Rusland giver millioner i statsstøtte til køb af skibe

I budgettet for 2016 har den russiske stat indregnet en statsstøtte til køb og leasing af nye skibe til en samlet værdi af 155 millioner kroner. Det skriver det russiske ministerium for industri og handel.

De russiske myndigheder vil støtte den hjemlig værftsindustri og sætter et samlet beløb på 1.700 millioner rubler (cirka 155 millioner kroner) af for 2016 til statsstøtte ved køb eller leasing af et nyt skib.

Det fremgår af hjemmesiden for det russiske ministerium for industri og handel, skriver Tradewinds.

Midlerne afsættes for at motivere potentielle russiske kunder til at bestille nybygninger og/eller lease ny skibe fra russiske værfter. Statsstøtten er ifølge ministeriets hjemmeside blot sidste skud på stammen i et støtteprogram for den maritime sektor, der allerede har ført til øgede tilgang af ordrer til den maritime industri for 1,05 milliarder dollars (7,1 milliarder kroner), skriver ministeriet.

Det seneste tilskud gives til refusion af renteudgifter i forbindelse med lån optaget i russiske finansieringsinstitutter og den russiske udviklingsbank Vnesheconombank ved køb af civile skibe. Tilskuddet kan også gives, hvis der indgås lejekontrakt med et russisk leasingselskab om leasing af skibe og er en del af udviklingsprogrammet "Udvikling af skibsbygning og udstyr til udvikling af offshore felter år 013-2030," der er statsligt finansieret.

Udviklingsprogrammet har angiveligt allerede skabt 1.000 job i transportsektoren og reddet 10.000 andre jobs inden for blandt andet tegnestuer og skibsværfter, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Her er regeringens bud på en ny tonnageskat

Tyskland vil skrue op for statsstøtten til redere

Tysk rederi får statsstøtte til LNG-ombygning

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere