ShippingWatch

Nu kommer den første iranske olie til Europa

Det første tankskib er afsejlet fra havnen i Kharg i Iran og på vej mod Europa med lasten fuld af iransk råolie, skriver Bloomberg. Ialt er tre skibe med tilsammen 4 millioner tønder olie vej mod Europa.

Den første ladning af iransk olie har sat kursen mod Europas kyster, efter at handelssanktionerne mod landet blev hævet, skriver Bloomberg.

Tidligere meldinger har gået på, at det græske Hellenic Petroleum SA skulle være de første modtagere af iransk råolie, men ifølge Bloombergs kilde i det iranske olieministerie, er det det franske olieselskab Total, der først fik fyldt et tankskib i den iranske havneby Kharg. Det skete i weekenden, hvor også skibe med forbindelse til et kinesisk og et spansk selskab skulle være ankommet i løbet af søndagen.

Også et russisk skib skulle efter sigende være ankommet søndag, men var ifølge kilder forsinket.

Total har afvist at kommentere på nyheden, lige som kilden i det iranske ministerie ikke har villet offentliggøre navnene på tankskibe og selskaberne bag. Ifølge Bloombergs oplysninger er der udover Total tale om det spanske raffinaderi Compania Espanola de Petroleos og det russiske Lukoil PJSC, som står bag bestillinger på afhentning af iransk olie med kurs mod europæiske havne.

Det tre indledende transporter skulle løbe op i fire millioner tønder olie, hvoraf de to angiveligt tilhører Total. Total skulle have sendt en VLCC'er mens to mindre Suezmax-skibe hver især skal håndtere en million tønder hver. Den spanske leverance skal ifølge Bloomberg afleveres i Spanien, mens den russiske bestilling skal aflastes i Constantza i Rumænien.

Saudi-Arabien og Bahrain bandlyser iranske skibe

Maersk Line slået på målstregen i kampen om Iran

Græsk raffinaderi aftager Irans første eksport af råolie

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere