ShippingWatch

Kinas import og eksport overraskende ringe

Kinas svagere samhandel med udlandet slår igennem for fuld udblæsning igen i januar, viser nye tal for den kinesiske import og eksport.

Den kinesiske samhandel med udlandet viser fortsat tegn på en markant økonomisk opbremsning, og efter decembers positive overraskelse, er samhandlen faldet tilbage for fuld udblæsning i januar.

Det fremgår af data for den kinesiske import og eksport, hvor der igen er kraftige fald i importen målt i såvel dollar som yuan, mens eksporten samtidig ligger langt under analytikernes estimater.

Målt i yuan faldt eksporten 6,6 pct. i januar efter en stigning på 2,3 pct. i december. Samtidig faldt importen hele 14,4 pct. efter et drop på 4,0 pct. måneden før.

Analytikerne havde ventet en stigning i eksporten på 3,6 pct., mens importen var estimeret til at stige 1,8 pct.

"Umiddelbart er de her tal et negativt tegn for den kinesiske økonomi. Men kinesiske økonomiske data er traditionelt meget volatile omkring januar, da de afspejler den flydende timing af det kinesiske nytår. De kan også afspejle en korrektion til eventuel overfakturering og forklædt kapitalflugt, der måske har pustet decembers data op," vurderer investeringsstrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investors Ltd. i Sydney over for Bloomberg News.

Shanghai-møde sætter fransk-kinesisk alliance i spil

Målt i dollar var der et fald i eksporten på 11,2 pct. i januar efter et fald på 1,4 pct. i december. Samtidig faldt importen 18,8 pct. efter et drop på 7,6 pct. måneden før.

Analytikerne havde her ventet et fald i eksporten på 1,8 pct., mens importen var estimeret til at falde 3,6 pct.

Samlet viser Kinas handelsbalance for januar et overskud på 406 mia. yuan mod december-overskuddet på 382 mia. yuan. Her havde analytikerne ventet et overskud på 389 mia. yuan.

I dollar var overskuddet på 63,3 mia. dollar mod det ventede 60,6 mia. dollar.

Nordea i Singapore ser dystert på shippingbranchen

Markant dyk i containermængderne i Hamborg Havn

Store shippingaktier sendt i rødt på børserne

 

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere