Danmarks Skibskredit, der er midt i en salgsproces og angiveligt allerede har afslået et tilbud på fire milliarder kroner, opsiger samarbejdet med Moody's Investors Service og har bedt om, at både ratings af selskabet og dets obligationer bliver slettet fra Moody's. Fremover vil alene Standard & Poors bedømmelser blive anvendt.

Det skriver Danmarks Skibskredit i en børsmeddelelse.

Fremover vil det udelukkende være Standard & Poors, der den 4. februar 2016 tildelte Danmarks Skibskredit en covered bond rating på A, stable outlook, og en Issuer Credit Rating på BBB+, stable outlook, der bliver brugt.

Af meddelelsen fremgår det, at Moody's har været anvendt som rating-bureau for Danmarks Skibskredit siden 1998. Der har dog tidligere været utilfredshed med den måde, Moody's bedømte Skibskreditten på.

I august 2014 skrev ShippingWatch at Danmarks Skibskredit fik en Baa2-rating af Moody's, blandt andet med den begrundelse, at selskabet havde en stor koncentration med få låntagere i forhold til det samlede udlån.

"De fleste europæiske og specialiserede långivere har ikke en sådan profil, der heller aldrig vil blive tilladt for finansielle institutioner reguleret af banklovgivning," skrev Moody's i sin kreditvurdering af Danmarks Skibskredit i april 2014.

Dårlig rating blev ikke hævet

Baa2-bedømmelsen, som Moody's tildelte Danmarks Skibskredit, var kun to hak fra junk bond-bedømmelsen i bunden af skalaen, hvilket ikke stemte overens med virkeligheden, sagde administrerende direktør i Danmarks Skibskredit Erik I Lassen til ShippingWatch i august 2014.

I kølvandet på offentliggørelse af halvårsrapporten for første halvdel af 2014, hvor selskabet havde et overskud på 843 millioner kroner efter skat, sagde Erik I Lassen derfor, at han havde en forventning om, at den lave rating blev hævet på baggrund af regnskabet for første halvdel af 2014.

"Om det sker, ved jeg ikke. Ratingbureauerne er bundet af deres modeller, og der passer vi bare ikke ind, må vi konstatere. Det regnskab vi fremlagde tirsdag understreger, at den historie vi hele tiden har fortalt, den er der hold i. Vi har klaret os godt."

12. januar 2016 kan man se af børsmeddelelsen, at bedømmelsen fra Moody's ikke har ændret sig fra Baa2-ratingen.

Moody's: Stor enkeltkunde svækker rating af Danmarks Skibskredit  

Skibskreditten venter mindre overskud for 2015  

Moody's opjusterer Danmarks Skibskredit