ShippingWatch

Wilh. Wilhelmsen køber logistikpartnere fri for 200 mio dollars

I et forsøg på at styrke markedspositionen for Wallenius Wilhelmsen Logistics inden for transport af især biler, køber Wilh. Wilhelmsen ASA sine partnere i to joint-ventures ud. Det fremgår af en meddelelse fra Oslo Børs.

Wilh. Wilhelmsen ASA bruger over 200 millioner dollars på at købe sig til fuldt ejerskab af de to joint-venture selskaber.

Der er tale om det fælles selskab Wallenius Wilhelmsen Logistics, hvor partneren Vehicle Services Americas (VSA) bliver købt ud. Selskabet håndterer årligt 4,7 millioner enheder om året, og 3.400 arbejdspladser skifter dermed ejerforhold som følge af ambitionen om at sidde tungere på det nordamerikanske marked.

I CAT-WWL, et joint venture mellem Wilh. Wilhelmsen ASA og Groupe CAT, der består af ti udskibningsanlæg i Sydafrika, køber Wallenius Wilhelmsen Logistics de resterende 50 procent, som igen betyder en samlet ejer for 950 medarbejderes årlige håndtering af 680.000 køretøjer.

Wallenius Wilhelmsen Logistics tilbyder transport af biler direkte fra fabrik til forhandler.

"Baseret på dagens aktivitetsniveau og 50 procent ejerandel i WWL, venter vi, at de nye enheder vil bidrage med cirka 10 millioner dollars i vores driftsresultat," siger CEO i Wilh. Wilhelmsen ASA Jan Eyvin Wang i børsmeddelelsen.

Wilhelmsens resultat tynget af konkurrencesager

Wilh. Wilhelmsen leder efter opkøb i logistik

Stærk dollar og flere biler gav fremgang i Wilhelmsen

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere