ShippingWatch

Stor frihandelsaftale underskrevet

En af de største multinationale handelsaftaler, TPP, er nu blevet underskrevet. Nu venter en årelang proces med ratifikation i blandt andet USA og Japan, skriver Reuters.

Frihandelsaftalen TPP, The Trans-Pacific Partnership, er nu rykket et godt skridt nærmere at træde i kræft, efter at den 16.000 sider lange aftale blev underskrevet af de 12 medlemsnationer i New Zealand i går den 4. februar.

Reuters skriver, at aftalen nu skal ratificeres. Det vil foregå i løbet af en to-årig periode, hvor mindst seks af de 12 nationer, som tegner sig for 85 procent af det sammenlagte bruttonationalprodukt, skal have aftalen godkendt derhjemme.

Dermed kan modstand mod aftalen, blandt andet i kongressen i USA hvor Obama møder modstand fra demokrater såvel som republikanere, stadig komme til at forhale processen. Også i Japan og Canada kan ratificering blive vanskelig.

"Underskrivelse er ikke det samme som ratificering," siger den canadiske handelsminister Chrystia Freeland ifølge Reuters.

De tolv lande, der nu har underskrevet aftalen, er Australien, Brunei, Canada, Chile, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Peru, Singapore, USA og Vietnam.

Frihandelsaftale risikerer at give Europa baghjul

Største frihandelsaftale nogensinde er landet

Frihandelsaftale med Sydamerika er strandet

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere