ShippingWatch

EU sænker forventninger til vækst

EU-Kommissionen sænker nu sine forventninger til de europæiske vækst og inflation.

Den økonomiske vækst og inflationen i eurozonen og EU bliver ikke nær så høj som tidligere antaget af EU-Kommissionen.

Det fremgår af en ny prognose fra Kommissionen, hvor forventningerne til begge dele sænkes.

EU-Kommissionen venter nu en vækst i bruttonationalproduktet (BNP) i eurozonen på 1,7 pct. i 2016 mod tidligere ventet 1,8 pct., mens forventningen til 2017's vækst fastholdes på 1,9 pct.

For hele EU sænkes vækstforventningen til 1,9 pct. i 2016 fra tidligere ventet 2,0 pct., mens forventningen til 2017 sænkes til 2,0 pct. fra tidligere 2,1 pct.

Inflationsforventningerne for eurozonen i 2016 og 2017 sænkes desuden til henholdsvis 0,5 pct. og 1,5 pct. fra tidligere 1,0 pct. og 1,6 pct.

For hele EU sænker Kommissionen inflationsforventningerne til 0,5 pct. for 2016 mod tidligere ventet 1,1 pct., mens forventningen til 2017 fastholdes på 1,6 pct.

For Danmark venter EU-Kommissionen nu en vækst i BNP på 1,7 pct. i 2016 mod den tidligere prognose om 2,0 pct. For 2017 løftes vækstforventningen omvendt til 1,9 pct. fra tidligere 1,8 pct.

Inflationen herhjemme forventes at lande på 0,9 pct. i 2016 mod en tidligere prognose om prisstigninger på 1,5 pct., mens gættet for 2017 nu lyder på 1,7 pct. mod tidligere 1,9 pct.

Den nedjusterede vækstprognose er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er et økonomisk opsving på vej herhjemme, vurderer Las Olsen, der er cheføkonom hos Danske Bank.

"Det er ikke mærkeligt, at prognosen er nedjusteret. Med de tal, der er blevet offentliggjort siden sidste prognose, var det næsten en matematisk nødvendighed. Men prognosen indebærer fortsat et opsving med en solid fremgang i beskæftigelsen i de kommende år," skriver han i en kommentar til prognosen.

Topøkonomer: Global vækst på afgrundens rand

Verdensbanken: Lav oliepris resten af 2016

IMFs nye vækstskøn er dårligt nyt for shipping

Kinas vækst er den laveste i 25 år

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere