ShippingWatch

Løbsk RoRo-skib er under kontrol

Slæbefartøjer fik mandag kontrol med RoRo-skibet Modern Express, der uden besætning og med voldsom krængning nærmede sig den franske kyst

Mandag lykkedes det fartøjer fra bjærgningsselskabet Smit Salvage at få kontrol med RoRo-skibet Modern Express, der uden besætning og med voldsom krængning var i fare for at ramme den franske atlanterhavskyst natten til tirsdag. Om alt går vel forventes skibet at komme til Bilbao onsdag, skriver flere medier.

Alle 22 besætningsmedlemmer fra det 164 meter lange skib blev sent fredag evakueret med helikoptere fra den spanske kystvagt. Skibet kom i vanskeligheder og udsendte nødsignaler midt i sidste uge, da det pludselig mistede motorkraft. Skibet er lastet med 3.600 ton træ samt maskiner.

Redningsfartøjer forsøgte uden held både fredag og søndag at få styr på skibet med trosser, men de bristede på grund af det dårlige vejr.

Drivende RoRo-skib tæt på den franske kyst

Dom i historisk forlis åbner for milliardkrav

 

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere