ShippingWatch

Verdensbanken: Lav oliepris resten af 2016

Den relativt varme europæiske vinter og svage tegn på vækst i flere udviklingslande, deriblandt Kina, vil ifølge flere økonomer holde oliepriserne på omkring de 37 dollars per tønde.

Verdensbankens seneste prognose for olieprisudviklingen i 2016 viser, at priserne vil forblive på samme lave niveau resten af året.

Det skriver the Guardian.

"De lave oliepriser vil højst sandsynligt forblive et stykke tid endnu," siger John Baffes, seniorøkonom i Verdensbanken, til the Guardian.

Tilbage i oktober forventede Verdensbanken, at oliepriserne ville stige til 51 dollar per tønde i 2016, men på grund af den relativt varme europæiske vinter samt svage tegn på vækst i flere udviklingslande, deriblandt Kina, har flere økonomer vurderet, at oliepriserne vil skvulpe rundt på en gennemsnitspris på 37 dollars per tønde.

Råvarepriserne har de seneste to år oplevet markante udsving. For to år siden blev en tønde brent-olie solgt for 115 dollar, og i dag er priserne faldet til 32 dollars per tønde.

Så olieprisen bunden i sidste uge?

IEA advarer om tikkende bombe under olieprisen

Saudiarabiens VLCC-kæmpe stormer frem på råolie

 

Forsiden lige nu

Shippingindustrien: Vi arbejder aktivt for miljøet

De store shippingorganisationer afviser hård kritik om at forhale arbejdet med bl.a. rederiernes udledning af CO2. Vi spillede en stor rolle i udviklingen af en ny miljøstrategi, fastslår ICS over for ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere