ShippingWatch

Maersk fravælger KPMG som revisorer

Maersk har i forbindelse med en ny revisorlov, som stiller større krav til revisors uafhængighed, fravalgt KPMG, der sammen med PwC har stået for revisionen af konglomeratet, skriver Børsen.

En kommende ny revisorlov, der havde høringsfrist mandag, får konsekvenser for et af Danmarks store revisorhuse KPMG. I forbindelse med den nye lov, der stiller større krav til uafhængigheden hos revisor, har Maersk-koncernen nemlig fravalgt revisorhuset, skriver Børsen. Førhen delte KPMG opgaven med PwC, men sådan bliver det ikke fremover:

"Vi har indtil nu fundet, at to revisorer giver en kompleks og diversificeret virksomhed som vores den bedst mulige revisionsbetjening og kontinuitet, hvis og når der skiftes revisorer. Men grundet nye EU-regler om rotation og karensperioder for revisorer samt begrænsning i de rådgivningsopgaver, en generalforsamlingsvalgt revisor må udføre, må vi gå fra to til én revisor. Derved sikres Maersk Gruppen fremover størst mulig fleksibilitet i valget af revisorer og rådgivere," skriver bestyrelsesformand i Maersk, Michael Pram Rasmussen, i en mail til Børsen.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Den nye lov betyder bl.a., at selskaber ikke må bruge den samme revisor i mere end syv år. KPMG har ikke ønsket at kommentere bruddet, mens PwC over for Børsen bekræfter, at selskabet til generalforsamlingen i Maersk vil blive indstillet som enerevisor.

KPMG 2014 vinder A.P. Møller - Mærsk

KPMG: Ændrede regler kan koste dyrt

Maersk vil fastholde flere kvinder med bedre barselsvilkår

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere