ShippingWatch

Korea pumper milliarder i kriseramt shipping

En ny fond finansieret af private og statslige banker stiller over 1,2 milliarder dollars til rådighed for at hjælpe Sydkoreas nødlidende skibsværfter og rederier.

Den sydkoreanske regering vil etablere en ny fond med i alt 1,2 milliarder dollars, der skal støtte landets nødlidende rederier og værfter. Det skriver flere asiastiske medier.

Kommercielle interessenter vil bidrage med halvdelen af fondens midler, mens 40 procent finansieres af Korea Development Bank, Export-Import Bank of Korea samt Korea Trade Insurance Corporation. De sidste 10 procent vil komme fra shippingselskaber.

Analyse: Koreanske redere fanget i containerfælden

Sydkoreas to store skibsværfter, Hyundai Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, kører med massive tab efter faldet i nye ordrer både på skibe og offshore.

Også landets to største shippingkonglomerater, Hanjin Shipping og Hyundai Merchant Marine, er i vanskeligheder.

Sydkoreas shippingkæmper i frit fald

Koreansk værftsgigant går milliardtab i møde

Sydkoreas storværft polstrer sig ved at sælge aktier

 

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere