ShippingWatch

Saudi-Arabiens økonomiske kurs vil presse oliepriserne

Saudi-Arabiens intentioner om at reducere national gæld ved at reformere energisektoren vil presse oliepriserne yderligere i 2016 ifølge en række eksperter.

Mandag annoncerede Saudi-Arabien, at landet vil fastholde intentionerne om at reducere national gæld ved at reformere energisektoren, hvilket vil presse oliepriserne yderligere i 2016 ifølge en række eksperter.

Derudover kan verdens største eksportør af olie muligvis se frem til øget konkurrence, da det forventes, at iransk olie vil oversvømme markedet, når sanktionerne mod landet bliver ophævet.

Det skriver Financial Times.

Ifølge analytikerne viser Saudi-Arabiens vedholdenhed, at Opec-lederen de facto er forberedt på at acceptere billigere oliepriser for at holde den amerikanske skiffer-rival i skak, mens markedet stabiliseres i 2016.

"De reagerer på det nuværende lave prisleje, hvis varighed i den grad har overrasket," siger Ole Hansen, råvarestrateg hos Saxo Bank, til Financial Times.

Mandag udtalte Khalid al-Falih, bestyrelsesmedlem i det statsejede olieselskab Saudi Aramco, at Saudi-Arabien, i modsætning til andre, har kapaciteten til at vente på et opsving i markedet.

På trods af at markedet glider i olien har Iran signaleret planer om at øge olieproduktionen med 500.000 tønder om dagen, ligeså snart sanktionerne mod landet ophører.

Olieprisen falder efter iransk udmelding

Nordea: Stigning i oliepris bliver ikke Nordsøens redning

Olien fortsætter nedtur mandag morgen

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere