ShippingWatch

Forsvarsminister med mulig håndsrækning til industrien

Forsvarsminister Carl Holst (V) åbner en dør på klem for, at reparations- og vedligeholdesesopgaver ikke skal sendes i EU-udbud.

Et stort ønske fra industriens side bliver måske imødekommet af den nye regering. Forsvarsminister Carl Holst (V) vil nemlig drøfte millionaftaler om reparation af flådens skibe med forligskredsen bag forsvarsforliget, skriver DR.

"Sagen vil - inden prækvalifikationen endeligt afsluttes og et egentligt udbud iværksættes - blive drøftet igen i forligskredsen efter sommerferien," lyder det fra ministeren i et skriftligt svar til DR Nordjylland.

Over for ShippingWatch har Danske Maritime tidligere givet udtryk for, at lige netop det punkt var et af de vigtigste for en ny regering at få stoppet - set med Danske Maritimes øjne.

"Et stop for overimplementering af EU's udbudsregler, blandt andet skal forsvarets EU-udbud af søværnet reparations og vedligeholdelsesopgave stoppes," har det blandt andet lydt.

Forsiden lige nu

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere