ShippingWatch

Forsvarsminister med mulig håndsrækning til industrien

Forsvarsminister Carl Holst (V) åbner en dør på klem for, at reparations- og vedligeholdesesopgaver ikke skal sendes i EU-udbud.

Et stort ønske fra industriens side bliver måske imødekommet af den nye regering. Forsvarsminister Carl Holst (V) vil nemlig drøfte millionaftaler om reparation af flådens skibe med forligskredsen bag forsvarsforliget, skriver DR.

"Sagen vil - inden prækvalifikationen endeligt afsluttes og et egentligt udbud iværksættes - blive drøftet igen i forligskredsen efter sommerferien," lyder det fra ministeren i et skriftligt svar til DR Nordjylland.

Over for ShippingWatch har Danske Maritime tidligere givet udtryk for, at lige netop det punkt var et af de vigtigste for en ny regering at få stoppet - set med Danske Maritimes øjne.

"Et stop for overimplementering af EU's udbudsregler, blandt andet skal forsvarets EU-udbud af søværnet reparations og vedligeholdelsesopgave stoppes," har det blandt andet lydt.

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere