ShippingWatch

DR: Kina hackede sig ind i Søfartsstyrelsen

Statsinteresser stod bag, da kinesiske hackere sig vej in til Søfartsstyrelsens IT-systemer. Forsvarets Efterretningstjeneste kalder det et særligt alvorligt angreb.

Det var åbenbart interesse for informationer, som Søfartstyrelsen lå inde med, der fik statslige kinesiske interesser til at hacke sig ind i styrelsens IT-systemer i foråret 2012.

Det oplyser DR på sin hjemmeside og skriver, at der var tale om et "målrettet og ekstremt avanceret hackerangreb," rettet mod Statens IT, Erhvervs- og Vækstministeriet samt Søfartsstyrelsen. I en evaluering fastslår Forsvarets Efterretningstjeneste, at "angrebet var statssponsoreret og meget professionelt udført".

Det fremgår ikke, hvad det var, kineserne mere specifikt var interesseret i. Men hackerne når blandt andet at få fingre i en række konkrete dokumenter samt hele filstrukturen på den inficerede pc. Derudover har de haft held til at kopiere hele netværksdokumentationen fra Erhvervsministeriets it-system, hvilket giver dem et unikt indblik i, hvordan netværket er designet.

Kina afviser

Den kinesiske ambassade i København afviser dog, at myndighederne kender til sagen.

"Kina er selv offer for cyberangreb" og "det er meget svært at bevise, hvem der står bag disse angreb", skriver Fu Wenyan, chef for ambassadens den politiske afdeling, i en mail til DR.

Efterfølgende analyser konkluderer, at hackerne formentlig ikke fik fat i mere følsomme data hos styrelserne

"Helt præcist hvad det var for informationer, man gik efter i Erhvervs- og vækstministeriet, det ved vi ikke, fordi angrebet blevet stoppet - efter alt at dømme - før man begyndte at hente informationer ud af vigtig betydning. Men det er et eksempel på, hvad vi ville betragte som industrispionage," siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed.

Hacking er en stignede trussel mod shipping

SeaIntel: Nye cyberangreb vil ramme containerindustri

IMB: Shipping og logistik må styrke cyber-sikkerhed

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere