ShippingWatch

Raterne styrtdykker i dramatisk tempo

Kun en enkelt gang i historien er spotraterne mellem Asien og Europa faldet så hurtigt, som det var tilfældet i sidste uge, skriver SeaIntel.

Selv om containerrederne er et pænt stykke fra den voldsomme nedtur i spotraterne på Asien-Europa i maj-juni i år, så er raterne faldet nonstop siden rederiernes beskedne succes med generelle forhøjelser fra 1. august .

Fra Asien til Nordeuropa er spotraterne faldet med 535 USD per teu, knap 36 procent, og fra Asien til Middelhavet med 487 USD per teu svarende til knap 33 procent i løbet af de sidste syv uger. Det er det næsthurtigste fald i spotraterne mellem Asien og Europa, der nogensinde er målt af SCFI-indekset, skriver analysehuset SeaIntel i sit nyhedsbrev Sunday Spotligt. Hastigheden i den seneste tids ratefaldet overgåes kun af faldet i april 2013.

Seaintel venter bedre resultater i tredje kvartal

I sidste uge dykkede spotraterne fra Shanghai til Nordeuropa med 107 USD per teu. Det er et fald på 10 pct., og omtrent samme procentuelle fald blev målt fra Shanghai til Middelhavet, mens raterne på Stillehavet, fra Fjernøsten til USAs vestkyst og fra Fjernøsten til østkysten i USA faldt henholdsvis 3,7 og 2,0 procent, skriver SeaIntel og pointerer, at intet taler for, at den nedadgående spiral stopper i den nærmeste fremtid.

Uden for de store øst-vest ruter er indekset på Shanghai-Dubai faldet med 307 USD per teu i løbet af de sidste to uger til i alt 862 USD per teu. Dermed er hele ratestigningen fra 1. september på denne rute helt væk. Indekset Shanghai til Sydamerika (Santos) er faldet yderligere 98 USD per teu til 851 USD. Det svarer til et fald på knap 30 procent i løbet af de sidste fem uger, skriver SeaIntel.

SeaIntel: Raterne vil sive året ud

Rederierne sparer milliarder på faldende oliepris

Pressede redere må spare sig til beskeden indtjening

 

 

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere