ShippingWatch

Seaintel venter bedre resultater i tredje kvartal

Gode regnskaber fra de største og medvind på spotraterne tegner godt for bundlinjen i det nuværende kvartal, konkluderer Seaintel i sin seneste analyse.

Bundlinjen bør blive bedre hos de store containerrederier i tredje kvartal set i forhold til andet kvartal. Det mener analysehuset Seaintel, der har kigget nærmere på regnskaberne fra de større rederier, der indtil videre har fremlagt tal for andet kvartal.

A.P. Møller - Mærsks containeraktiviter havde, af de hidtil offentliggjorte tal, det klart største overskud i kvartalet, mens også Hapag-Lloyd og Hyundai Merchant Marine kom ud med driftsoverskud. Resultaterne var dog negative hos de andre, primært asiatiske, rederier, Seaintel har tal for.

Tomas Dyrbye i pludselig exit fra tyske Hansa

Det skyldtes især lavere gennemsnitlige fragtrater i kvartalet, når man ser på spotrateindekset SCFI, som en lavere oliepris ikke kunne opveje.

Der er til gengæld gode tegn for rederierne indtil videre i tredje kvartal, ikke mindst i form af medvind fra spotraterne, som takket være store prisstigninger omkring 1. juli og 1. august har ligget væsentligt højere i de seneste to måneder.

"Gennem juli og august har olieprisen været på et lignende niveau som i andet kvartal, så hvis dette fortsætter ind i september, og fragtraterne bliver ved med at ligge højere end i andet kvartal, kan vi forvente bedre resultater fra rederierne i tredje kvartal," skriver Seaintel i sin analyse.

Efter de vellykkede rateløft i starten af juli og august har de fleste rederier varslet kunderne om nye prisstigninger med effekt 1. september. Heriblandt Maersk Line, der forsøger at hæve prisen med 400 dollar per tyvefodscontainer på den travle rute mellem Asien og Europa.

Asien-Europa-rater falder til to måneders lavpunkt

Bimco: Containermarkedet i bedre balance

Drewry: Nye megaskibe bliver havnenes største udfordring

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere