ShippingWatch

Dubai-rederi henter dansker ind som topchef

Per Wistoft Kristiansen (foto) er udnævnt som ny CEO i det Dubai-baserede produkt- og kemikalierederi United Arab Chemical Carriers (UACC), hvor han erstatter Jens Grønning.

Danske Per Wistoft Kristiansen er udnævnt som ny CEO i det Dubai-baserede United Arab Chemical Carriers (UACC), der ejer og kontrollerer en flåde på 16 produkt- og kemikalietankskibe i MR og Panamax LR1-segmenterne.

Per Wistoft erstatter selskabets nuværende topchef Jens Grønning, som vender tilbage til Danmark efter fem år i rederiet. Per Wistoft kommer fra en tilsvarende position i Brightoil Shipping Pte i Singapore, og han har tidligere været adm. direktør i det børsnoterede tankskibsselskab Gulf Navigation Holding og Transpetrol i Belgien, ligesom Per Wistoft også har en fortid i Maersk og D/S Norden.

"Per Wistoft medbringer over 30 års forretnings- og ledelseserfaring til UACC og har stor viden om Mellemøsten og med den type forretninger, vi er i," siger Jens Grønning (foto) i en meddelelse fra United Arab Chemical Carriers.

Tidligere Maersk-folk ind i toppen af arabisk rederi

Bestyrelsesformand i selskabet, Waleed Al Dawood, siger i meddelelsen, at UACC har en sund balance og en stærk likviditet, der betyder, at selskabet er godt rustet til fortsat vækst.

Rederiets flåde har en gennemsnitsalder på fem år, og alle nybygninger fra skibsværftet Shina i Sydkorea er leveret.

United Arab Chemical Carriers blev etableret i 2007, og det har det ligeledes Dubai-baserede United Arab Shipping Company (UASC) som største aktionær med 39,4 procent.

På grund af familiemæssige forhold har Jens Grønning besluttet at forlade selskabet og Mellemøsten for at vende tilbage til Danmark.

Dansker forlader toppost i Dubai-rederi

Dansk-ledet arabisk rederi udfordrer Maersk Line

 

 

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere