Det chilenske containerrederi CSAV fik et positivt driftsresultat i 4. kvartal 2012 på 8,4 mio. USD, men det var ikke tilstrækkeligt til at afværge et samlet minus på 314 mio. USD. for hele året

Alt i alt er der dog tale om en markant fremgang i forhold til 2011, hvor det sydamerikanske rederi fik et underskud på 1,25 mia USD.

"Resultatet meddelt i dag er udtryk for forbedrede markedsforhold samt effekten af den restrukturering, som selskabet har befundet sig side 2011," oplyser CSAV.

Meget af den samlede forbedring er opnået i 2. halvår 2012. 

Luksic-familien, hvis formue er skabt på kobberminer og som ifølge Bloomberg er verdens 35. rigeste, købte gennem sit holdingselskab aktier i rederiet i 2011, hvor kursen faldt med 82 procent, og i februar 2012 sikrede familien sig majoriteten i selskabet og sidder nu på godt 37 procent.

De nye ejere ændrede CSAVs strategi væk fra leasing til ejerskib af skibe. Og ifølge det Santiagio-baserede mæglerhus IMN Trust SA er rederiet i dag stærkt positioneret på vigtige ruter til og fra Sydamerika, der er mindre påvirket af den generelle overkapacitet på Asien-Europa, og som vil vokse mere end andre dele af verden de kommende år.

Lars Jensen fra analysehuset SeaIntel sagde fornylig til Bloomberg, at CSAV begyndte at tjene penge igen, da rederiet droppede tabsgivende ruter mellem Afrika, Asien og Europa for i stedet at fokusere på ruter, der forbinder Sydamerika med resten af verden.

Medie: CSAV afgiver stor ordre på containerskibe  

Chilensk rederi i stærk turnaround