ShippingWatch

SeaIntel: Nu begynder anden runde i storskibsbølge

Kommer flere af de mindre containerrederier igennem med deres ambitioner om skibe tæt på Maersk Line Triple-Es størrelse, vil der blive indsat 165 mega carriers svarer til 6-7 skibe om måneden over de næste 24 måneder.

Mere end 165 kæmpeskibe på over 13.500 teu vil blive indsat på hovedruterne mellem Asien og Europa inden for de næste 1-2 år, hvis rækken af containerrederier får held med at gennemføre deres planer om nye skibe og ikke mindst få dem finansieret.

Analysehuset SeaIntel betegner udviklingen som “second round of mega-vessels” og noterer i sit ugebrev Sunday Spotligt, at alle rederier med ambitioner om at forblive i Asien-Europa-trafikken nødvendigvis er tvunget til at opgradere sin flåde med disse mega carriers uanset den omstændighed, at det vil forlænge perioden med alt for stor kapacitet til den eksisterende efterspørgsel.

Nu begynder kapløbet blandt verdens største skibe

Det er ikke kun de største blandt Top-20 rederne som Maersk Line, CMA CGM og andre, der har store containerskibe på vej. Inden for få måneder har rederier som Yang Ming og K-Line, der samarbejder i CKYH alliancen, afsløret ambitiøse kontraheringsplaner. Det samme har arabiske UASC, der offentligt har bekræftet, at rederiet kigger på skibe i størrelsesordenen 18.000 teu eller samme størrelse som Maersk Lines Triple-E, hvoraf de første indsættes i løbet af 2013

Indsættelse af 165 mega carriers svarer til 6-7 skibe om måneden over de næste 24 måneder.

Følg verdens største containerskib på verdenshavene

Kuwait-rederi vil have skibe i Triple-E-klassen

Tysk rederi med på containerbølge

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere