ShippingWatch

United Arab bekræfter interesse i megaskibe

United Arab Shipping Company (UASC), et af de containerrederier, der konkurrerer med Mærsk-gruppens Maersk Line, bekræfter rygterne om, at det kigger på at bestille nye megaskibe med kapacitet på helt op til 18.000 teu. Det skriver Lloyd's List.

Det er netop den størrelse, som Maersk Lines 20 kommende "Triple E"-skibe får, når de bliver leveret af det koreanske Daewoo-værft over de kommende år. Det første er planlagt til levering i sommeren 2013.

"Vi kigger på skibe fra 13.000 teu op til 18.000 teu," siger UASC-chef Jorn Hinge til Lloyd's List. Dermed bekræfter han de rygter, der var ude tidligere på ugen.

Kuwait-baserede UASC har haft kontakt til en række værfter i Kina, Sydkorea og Japan, skriver avisen, og håber at kunne føre planerne til noget konkret i andet kvartal i år.

Rederiet er containersektorens 19.-største med en markedsandel på 1,6 pct. ifølge analysehuset Alphaliner. Maersk Line og søsterrederierne i A.P. Møller - Mærsk indtager en førsteplads med 15,3 pct. eller 2,6 mio teu. Maersk Lines ordrebog er samtidig den største i branchen, ikke mindst takket være "Triple E"-skibene.

RITZAU FINANS

 

Kuwait-rederi vil have skibe i Triple-E-klassen

Alphaliner: Taktisk spil om Maersk Line

Endnu flere megaskibe på vej

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere