ShippingWatch

Maersk: Etcifret vækst i containerhandel i 2013

Containerhandlen vil stige med 6,6 pct. næste år, men der vil være for mange skibe om den stigning. Maersk Line melder ud, at man vil holde disciplinen i det trængte marked, skriver Bloomberg.

Næste år bliver der flere containere at sejle med, men der bliver også flere skibe om buddet. Det er til fare for de store containerrederier som Maersk Line og CMA CGM.

"Vi forventer, at den strukturelle overkapacitet vil fortsætte i 2013, hvilket vil føre til spiraler af prisstigninger og prisfald, som vil intimidere rederne til at oplægge og genaktivere tonnage," siger Lars Jensen, analytiker i SeaIntel ifølge Bloomberg.

Spiralerne vil Maersk Line imødegå med disciplin, siger talsmand Hursh Joshi fra Maersk Line til Bloomberg. Maersk Line forventer en etcifret vækst i de globale containervolumener i 2013, hvilket "indeholder muligheden for marginal positiv vækst i Europa. Maersk er absolut forpligtet på at opretholde kapacitetsdisciplinen. Maersk Line planlægger ikke at tilbyde noget ny kapacitet på ruterne mellem Asien og Europa i 2013," siger Hursh Joshi.

Maersk Line betaler retrofit til indchartrede skibe

TSA varsler ratestigninger på Asien-USA

Nyhedsbrev: Overkapacitet og Asien-Europa-problemer i 2013

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere