ShippingWatch

Analytiker: Interessant udvikling for CMA CGM og Maersk Line

Det nye samarbejde mellem CMA CGM og Maersk Line på ruterne mellem Fjernøsten og Syd- og Østafrika er en interessant udvikling, vurderer SeaIntel.

Det nye samarbejde mellem franske CMA CGM og Maersk Line på ruten Fjernøsten-Sydafrika åbner op for en ny mulighed for splittelse mellem CMA CGM og schweiziske MSC, vurderer analytiker og direktør i SeaIntel, Lars Jensen.

CMA CMG og MSC indgik netop i december en aftale om et omfattende samarbejde på ruterne Asien-Nordeuropa, Asien-Sydafrika og de sydamerikanske markeder som et modsvar til Maersk Line, men nu ændrer CMA CGM allerede samarbejdspartner på ruterne mellem Asien og Sydafrika.

”Det er værd at notere sig, at der sker en aftaleændring, der ikke er i tråd med den pressemeddelelse, som CMA CMG og MSC sendte ud i december. Man skal se efter, om der kommer flere ændringer, eller om det her bare er en enkelt kurre på tråden,” siger Lars Jensen til ShippingWatch.

Klar aftale

Aftalen mellem CMA CMG og MSC lød ganske klar, da den i december 2011 blev præsenteret i en pressemeddelelse:

”Verdens næststørste og tredjestørste containerskibsselskaber har annonceret underskrivelsen af et stort samarbejde. De to familieejede selskaber, det schweizisk-italienske MSC og Frankrigs CMA CGM har i dag besluttet at skabe et bredt funderet operativt samarbejde, der dækker adskillige handelsruter, herunder Asien-Nordeuropa, Asien-Sydafrika og alle de sydamerikanske markeder.”

Lars Jensen undrer sig over udviklingen.

”CMA CMGs og Maersk Lines nye aftale medfører, at MSC holder helt op med at samarbejde med CMA CMG på ruten.”

Ikke forundret

Analytiker i Nordea Finn Bjarke Petersen er derimod ikke synderligt overrasket over udviklingen.

”Det ændrer ikke min virkelighed, at der indgås det her samarbejde. Samarbejdet mellem CMA CMG og MSC er et fornuftsægteskab. De har fået kontrol over den kapacitet, som de hver især har puttet ind i markedet. At CMA CMG og Maersk Line indgår et samarbejde på den fjernøstlige-afrikanske rute ændrer ikke ved CMA CMG og MSCs samarbejde,” siger Finn Bjarke Petersen.

Nyhedsbrev: Maersk og CMA CGM i nyt samarbejde

Maersk Line-rivaler hæver rater

Maersk Line-rivaler hæver rater

MSC vil teste nordamerikanske havne

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere