ShippingWatch

Andreas Nordseth lander europæisk formandspost

Søfartsstyrelsens adm. direktør Andreas Nordseth er ny formand for EU's Søsikkerhedsagentur EMSA. Myndigheden har et årligt budget på 54 mio. euro.

Andreas Nordseth, der er adm. direktør for Søfartsstyrelsen, er netop blevet valgt som ny bestyrelsesformand for EU's Søsikkerhedsagentur EMSA, fremgår det af en meddelelse fra den danske myndighed.

​Andreas Nordseth har siden 2009 været medlem af bestyrelsen for det det europæiske agentur, som udover de 28 EU-medlemslande består af Island, Norge, Europa-Kommissionen samt repræsentanter fra den maritime industri.

"EMSA yder et meget væsentligt bidrag til maritim sikkerhed og miljøbeskyttelse i Europa. Udover at sikre en ensartet implementering af EU-lovgivning gør EMSA et stort stykke arbejde for at bringe nye teknologier i spil og digitalisere skibsfarten, hvilket også er vigtigt for Det Blå Danmark. Det er en ære at få lov til at stå i spidsen for bestyrelsen og være med til at facilitere den strategiske retning for agenturet,” siger Andreas Nordseth, adm. direktør i Søfartsstyrelsen.

EU's sikkerhedsagentur har omkring 200 medarbejdere og et årsbudget på ca. 54 mio. euro. Det har sit hovedkvarter i Portugals hovedstad Lissabon og blev etableret i 2002. Aktiviteterne omfatter blandt andet tilsyn med gennemførelsen af EU’s regler i praksis.

Andreas Nordseth har været adm. direktør for Søfartsstyrelsen siden 2009.

Søfartsstyrelsen begynder udflytning til Korsør

Esben Poulsson: Shipping kommer til at levere på CO2

Søfartsstyrelsens direktør: Jeg har nogle gange været for hurtig

 

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere