ShippingWatch

Ny jernbane til containerfragt åbner fra Finland til Kina

En ny silkevej. Det kalder virksomhederne og landene bag en ny togrute fra Finland til Kina den nye transportvej. Det vil gå tre gange hurtigere at sætte containerne på det nye tog frem for et skib.

Næste uge åbner en ny silkevej. Eller i hvert fald åbner der en ny rute for tog mellem Finland og Kina.

Ruten løber fra Xian gennem Kazakhstan og Rusland til Finland, og sender man en container med toget vil det tage mellem ti og tolv dage, før den er fremme. Det er tre gange hurtigere at bruge den nye togrute, end hvis man sendte containerne med et skib.

At det netop er Xian i Kina, at toget skal køre fra, er ikke en tilfældighed.

"Byen spiller en vigtig rolle i den kinesiske dagsorden med "One Belt, One Road," særligt når det kommer til One Belt: ifølge strategien strækker det landbaserede "bælte" sig fra Kina til Europa, mens "vejen" til havs forbinder maritime trafik," fremgår det af hjemmesiden fra den finske konference Railforum, hvor den nye togrute er blevet præsenteret.

Det er ikke kun i Kina og Finland, at man glæder sig over den nye rute. Også i Kazakhstan ser man jernbanen som en vigtig del af infrastrukturen, som staten i forvejen har investeret 26 mia. dollars i i de senere år og vil bruge seks mia. dollars mere på fra 2020.

Europas hjertemuskel ligger i Rotterdam

Silkevejen kan være vejen frem for shippingbranchen

EU's nye maritime topchef har taget styringen

Forsiden lige nu

Topchef har forvandlet ny og aggressiv spiller i søforsikring

Forsikringshuset Neon, som har hentet flere medarbejdere i Lavaretus til et nyt dansk kontor, kæmpede for overlevelse for få år siden. En strategisk overhaling betyder, at man nu indleder en offensiv på markedet for søforsikring med kontorer i København og Genova.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere