Højere fragtrater har forbedret resultaterne for tørlastrederiet Jinhui Shipping i andet kvartal, men Norden-konkurrenten har fortsat røde tal på bundlinjen.

Jinhui Shipping, der har base i Hongkong, kommer ud af andet kvartal med et minus på bundlinjen på 0,8 mio. dollar, hvilket er en kraftig forbedring fra samme periode året før, hvor rederiet fik et underskud på 20,7 mio. dollar.

Rederiets omsætning steg 26 pct. i kvartal til 19 mio. dollar, selv om selskabet har haft færre skibe end i samme periode sidste år, hvilket højere rater har mere end kompenseret for. Jinhun ejer 23 tørlastskibe, heraf 21 Supramax og to Panamax.

"Tørlastmarkedet er blevet bedre siden februar 2017 på ryggen af stigende volumener til søs, hvilket er blevet stimuleret af landbrugsprodukter og kul," skriver rederiet i sit regnskab.

For resten af 2017 er Jinhui Shipping fortsat forsigtige, da markedet vurderes som værende skrøbeligt, selv om fragtraterne har bevæget sig væk fra historisk lave niveauer, ligesom skibsværdierne er tilbage på mere rimelige niveauer.

Jinhui Shipping fortsatte i rødt i første kvartal  

Norske shippingaktier i markante kursstigninger  

Tørlastrederi sælger skibe for 48 mio dollars