ShippingWatch

Vale sælger to kæmpeskibe til kinesere

Den brasilianske minekæmpe Vale har solgt to af de gigantiske tørlastskibe, VLOC'ere, til et kinesisk selskab. Prisen løber samlet set op i 178 mio. dollars.

Vale har solgt to nye VLOC'ere fra som led i nedbringelsen af mineselskabets flåde af de kæmpestore skibe til transport af jernmalm.

Hvert af de to skibe har en kapacitet på transport af 400.000 ton jernmalm, og de er blevet solgt for tilsammen 178 mio. dollars, skriver selskabet i en meddelelse.

Køberen er det kinesiske selskab Bank of Communications Finance Leasing Co.

"Vale forhandler også om salget af sine to resterende VLOC'ere i tråd med sin strategi om at styrke balancen og fokusere på kerneaktiverne," skriver selskabet.

Søsterskibe til Stellar Daisy har også haft problemer

Vale sænker forventning til investeringer efter frasalg

Vale leverer bedre resultat end ventet

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Tørlast

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere