ShippingWatch

Pacific Basin vil købe skibe for over 100 mio dollars

Hong Kong-baserede Pacific Basin oplevede en markant bedring i rateniveauet i første halvår af 2017, og nu vil rederiet købe fem tørlastskibe for i alt 104,6 mio. dollars.

Oven på et markant bedre første halvår end sidste år for Pacific Basin, vil tørlastrederiet nu købe fem skibe til en samlet værdi af 104,6 mio. dollars.

Det fremgår af en meddelelse fra det Hong Kong-baserede rederi.

Det er gennem det helejede datterselskab PB Vessels Holding Limited, at Pacific Basin har indgået fem separate aftaler om at overtage fire Supramax- og et Handysize-skib. Der er tale om fire brugte skibe, som forventes at blive leveret imellem august og december i år, mens det sidste skib, en nybygning, ventes at være på rederiets hænder i januar 2018.

"Selvom faktorerne for udbud og efterspørgsel forbliver usikre, er tørlastmarkedet i bedring, og bestyrelsen mener, at disse skibe kan købes til attraktive priser, og at de vil blive fordelagtigt beskæftiget på lang sigt i gruppens flåde, når de er blevet leveret," lyder det i meddelelsen.

To af skibene koster hver 17 mio. dollars, ét fartøj har en pris på 21,1 mio. dollars, mens de resterende to skibe koster henholdsvis 23,5 og 26 mio. dollars. Af den samlede pris på 104,6 mio. dollars vil 58,5 mio. dollars være kontant betaling, mens de resterede 46,1 mio. dollars kommer fra en udstedelse af aktier.

Bedre rater for rederiets skibe medvirkede til, at Pacific Basin i første halvår af 2017 reducerede underskuddet med næsten 90 pct. set i forhold til den samme periode af 2016.

Pacific Basin går markant frem i første halvår

Minegigant bekræfter stigende vækst i Kina

Trods højere rater er der lang vej endnu for tørlast

Forsiden lige nu

Shippingindustrien: Vi arbejder aktivt for miljøet

De store shippingorganisationer afviser hård kritik om at forhale arbejdet med bl.a. rederiernes udledning af CO2. Vi spillede en stor rolle i udviklingen af en ny miljøstrategi, fastslår ICS over for ShippingWatch.

Seneste Tørlast

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere