ShippingWatch

Eagle Bulk i rødt i årets første måneder

Gary Vogel, CEO i det børsnoterede amerikanske tørlastrederi Eagle Bulk, ser fremadrettet tegn på bedring i tørlastmarkedet.

Det børsnoterede, amerikanske tørlastrederi Eagle Bulk fik et driftsunderskud på 4,5 mio. dollars og et nettounderskud på 11 mio. dollars inklusive nedskrivninger på skibe og udgifter til refinansiering i årets første tre måneder. Det fremgår af rederiets netop offentliggjorte kvartalsregnskab.

Til sammenligning havde Eagle Bulk et minus på driften og bundlinjen på henholdsvis 36,5 mio. dollars og 39,3 mio. dollars.

Eagle Bulk sendt i rødt af stor nedskrivning

Justeret for en række forhold viser driftsresultatet (ebitda) et plus på 4,6 mio. dollars i første kvartal 2017. Nettoomsætningen udgjorde i kvartalet godt 45,8 mio. dollars mod 21,3 mio. dollars i samme periode sidste år.

Eagle Bulk, der har været igennem en omfattende restrukturering med rederiets långiver, har i år gennemført købet af i alt ni supramax-søsterskibe fra norske Greenship. En transaktion, der ifølge CEO Gary Vogel markant vil forøge rederiets skala og skabe en større eksponering for denne skibstype.

Rederiets har inden for det seneste år købt i alt 11 af disse skibstyper som led i en fornyelse og vækst af den samlede flåde, der nu udgør over 50 ejede skibe.

Gary Vogel udtrykker i regnskabsmeddelelsen en stigende grad af optimisme rettet mod udviklingen i tørlastmarkedet i forhold til såvel efterspørgslen som det samlede udbud af skibe.

Eagle Bulk bekræfter køb af ni tørlastskibe

Eagle Bulk rejser 100 mio dollars til flådeudvidelse

Eagle Bulk køber op af ultramax-skibe fra norsk rederi

Tidligere Clipper-CEO ind i Fredriksen-bestyrelse

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Tørlast

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere