ShippingWatch

Rederi iværksætter inspektion af ombyggede supertankere

Et stort tørlastskib af samme type som det forliste Stellar Daisy ligger stille ved Sydafrika og skal gennemgås for påståede revner i skroget.

Sydkoreanske Polaris Shipping, der ejede og drev det forliste tørlastskib Stellar Daisy, hvor 22 besætningsmedlemmer frygtes omkommet, vil gennemgå sin flåde af tilsvarende skibe, som selskabet ejer og driver.

I disse dage befinder et af søsterskibene, en såkaldt Very Large Ore Carrier (VLOC), sig ved Sydafrika, Stellar Unicorn, med 270.000 ton jernmalm ombord og af samme type som Seallar Daisy. Begge skibe er fra 1993 og oprindelig bygget som supertankere til råolie, der siden er konverteret til tørlastskibe.

Medie: Tørlastskib slog revner inden forlis

Efter rapporter om revner i skibet, skal Stellar Unicorn nu igennem en inspektion og reparation i Sydafrika, inden det får lov at sejle videre, har Polaris Shipping meddelt ifølge flere medier.

Eftersøgningen af de 22 savnede besætningsmedlemmer ombord på Stellar Daisy er fortsat i gang.

Skibet forsvandt den 31. marts omkring 1700 sømil øst for Uruguay. To besætningsmedlemmer blev reddet, og de har angiveligt fortalt, at skibet krængede voldsomt efter at have taget vand ind, hvorefter det kæntrede og sank.

Polaris Shipping har 32 tørlastskibe i sin flåde, hvoraf 19 er ombyggede skibe.

Krav om hurtig granskning af skibsforlis

Forsikringsselskab advarer om farlige laster efter forlis

Mineselskab: Forlist tørlastskib var lastet forsvarligt

22 søfolk savnes efter dramatisk forlis

 

 

 

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Tørlast

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere