ShippingWatch

Analysehus spår faldende jernmalmspriser i 2017

Priserne på jernmalm kan stå over for et fald i det kommende år efter en optur i 2016, vurderer RBC Capital Markets ifølge Bloomberg. Blandt andet ramte Brasiliens eksport det højeste niveau nogensinde i 2016.

Efter en overraskende optur for priserne på jernmalm i 2016, kan jernmalmspriserne stå over for en tilbagegang i løbet af 2017.

Det er forudsigelsen fra analysehuset RBC Capital Markets, der ifølge Bloomberg var bedst til at forudsige prisudviklingen i fjerde kvartal 2016.

"Vi tror ikke, at jernmalmspriserne er bæredygtige på de nuværende niveauer, og vi forventer derfor en tilbagegang i 2017," skriver RBC's analytikere i en rapport.

Priserne på den vigtige råvare steg med 81 pct. i 2016 i en udvikling, der overraskede mange analytikere.

De svagere prisforventninger for 2017 skal først og fremmest spores til en rekordstor brasiliansk jernmalmseksport i 2016 kombineret med støt stigende beholdninger i kinesiske havne, hvor der i årets sidste uge lå lidt over 113 mio. tons og ventede på at blive brugt til landets stålproduktion.

Medie: Storstilet minesamarbejde om Kina går i vasken

Baltic Dry-indekset stiger fredag med 3,6 procent

Trafigura ser mere usikkerhed i råvaremarkedet

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Tørlast

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere