ShippingWatch

Cosco indgår 27-års aftale med brasilianske Vale

Det nyfusionerede Cosco Shipping har fredag underskrevet en aftale over 27 år med det brasilianske mineselskab om fragt af jernmalm.

Cosco Shipping har i dag fredag i Beijing underskrevet en 27-årig aftale med Vale om, at rederiet skal fragte 16 millioner tons jernmalm årligt for den brasilianske minegigant. Det skriver Cosco i en meddelelse. Aftalen træder i kraft fra første halvdel af 2018.

Det nye China Cosco Shipping Corporation blev søsat i sidste måned og er en fusion af de to tidligere rivaler China Ocean Shipping (Group) Company og China Shipping Group.

Cosco har tidligere haft en flerårig aftale med Vale.

Vale, verdens største producent af jernmalm, solgte i 2015 en række af mineselskabets såkaldte VLOC'ere, Very Large Ore Carriers, til Cosco. Salget indgik i en større samarbejdsaftale om transporter af jernmalm fra Brasilien til Kina, ligesom det brasilianske mineselskab opnåede milliardlån og nye garantier fra den kinesiske Export-Import Bank of China.

Har verden set den sidste Valemax-nybygning?

Nye tørlastkæmper kan skubbe Capesize ud af nøglerute

Minekæmper indgår aftale om særlig malm til Kina

Brasilianske Vale mangedobler tab

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Tørlast

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere