ShippingWatch

Mæglerdirektør købte aktier i Bulk Invest kort før krak

Direktøren for mæglervirksomheden ABG Sundal Collier købte over to millioner Bulk Invest-aktier, mens forhandlingerne om restrukturering stod på. Hensigten var at få adgang til at investere i Kistefos Equity Operations, skriver Dagens Næringsliv.

Den 54-årige direktør i mæglervirksomheden ABG Sundal Collier Knut Brundtland investerede i over to millioner aktier i det nu konkursramte Bulk Invest, mens selskabet lå i forhandlinger om overlevelse med kreditorerne. Investeringen, der gik tabt da Bulk Invest gik konkurs, var øjensynligt foretaget for at få lov til at investere i Kistefos Equity Operations, der er privatejet af rigmanden Christian Sveaas.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Knut Brundtlands familieinvesteringsselskab Piero havde i forvejen en million aktier fra tiden hvor Bulk Invest stadig hed Western Bulk. I løbet af det seneste år, har Piero købt Bulk Invest-aktier for en estimeret værdi af af 2,2 millioner norske kroner, skriver avisen. Det seneste køb fandt ifølge avisen sted for at åbne for kommede Piero-investeringer i Kistefos Equity Operations, selskabet, der købte Western Bulk Chartering, Bulk Invests overskudsgivende charterforretning.

Det siger Knut Brundtland til Dagens Næringsliv.

"Piero har jo været aktionær i Western Bulk i lang tid og øgede (aktiebeholdningen, red.) en del, for at tage del i tilbuddet fra Kistefos om at købe aktier i Kistefos Equity Operations," siger han til avisen, der spørger:

Gik du ud fra, at Bulk Invest-restruktureringen skulle komme i land?

"Nej, for os var det ikke af betydning. Hele baggrunden var at få en meningsfuld position i Kistefos Equity Operations, ikke for at investere i Bulk Invest," siger han og tilføjer, at "pointen var at deltage i tilbuddet om at købe aktier i et unoteret selskab."

Han tilføjer, at familieselskabet Piero, som juridisk ejes af Brundtlands kone og barn, typisk investerer i unoterede selskaber.

Kurator skal granske omstridt Bulk Invest frasalg

Japanske redere i indædt kamp mod Bulk Invest

"Vi stod klar med 40 millioner dollars til skibsrederne"

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Tørlast

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere