Den 54-årige direktør i mæglervirksomheden ABG Sundal Collier Knut Brundtland investerede i over to millioner aktier i det nu konkursramte Bulk Invest, mens selskabet lå i forhandlinger om overlevelse med kreditorerne. Investeringen, der gik tabt da Bulk Invest gik konkurs, var øjensynligt foretaget for at få lov til at investere i Kistefos Equity Operations, der er privatejet af rigmanden Christian Sveaas.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Knut Brundtlands familieinvesteringsselskab Piero havde i forvejen en million aktier fra tiden hvor Bulk Invest stadig hed Western Bulk. I løbet af det seneste år, har Piero købt Bulk Invest-aktier for en estimeret værdi af af 2,2 millioner norske kroner, skriver avisen. Det seneste køb fandt ifølge avisen sted for at åbne for kommede Piero-investeringer i Kistefos Equity Operations, selskabet, der købte Western Bulk Chartering, Bulk Invests overskudsgivende charterforretning.

Det siger Knut Brundtland til Dagens Næringsliv.

"Piero har jo været aktionær i Western Bulk i lang tid og øgede (aktiebeholdningen, red.) en del, for at tage del i tilbuddet fra Kistefos om at købe aktier i Kistefos Equity Operations," siger han til avisen, der spørger:

Gik du ud fra, at Bulk Invest-restruktureringen skulle komme i land?

"Nej, for os var det ikke af betydning. Hele baggrunden var at få en meningsfuld position i Kistefos Equity Operations, ikke for at investere i Bulk Invest," siger han og tilføjer, at "pointen var at deltage i tilbuddet om at købe aktier i et unoteret selskab."

Han tilføjer, at familieselskabet Piero, som juridisk ejes af Brundtlands kone og barn, typisk investerer i unoterede selskaber.

Kurator skal granske omstridt Bulk Invest frasalg  

Japanske redere i indædt kamp mod Bulk Invest

"Vi stod klar med 40 millioner dollars til skibsrederne"