Det græske tørlastrederi Dryships havde et underskud på 527,6 mio. dollars (3,6 milliarder danske kroner, red.) i fjerde kvartal af 2015, hvor store nedskrivninger trak ned. Dermed udvider rederiet sin blødende bundlinje, idet underskuddet i den tilsvarende periode året før var 24 mio. dollars.

Det viser regnskabet for kvartalet for rederiet, der blev offentliggjort sent tirsdag.

Omregnet svarer underskuddet til et tab per aktie på 79 cent. Modregner man rederiets nedskrivninger er tabet per aktie 14 cent.

På toplinjen leverede selskabet, der ud over transport af tørlast driver olierigge, en omsætning på 23,8 mio. dollars i de sidste tre måneder af 2015 mod en omsætning på 598,4 mio. dollars i fjerde kvartal 2014. Det er ejerskabet af 40 pct. af aktierne i rigoperatøren Ocean Rig, som tilbagegangen kan henføres til.

Også hvis man ser på hele året, er der røde tal på Dryships bundlinje. Her blev det nemlig til et tab på 2,85 mia. dollars, eller 4,28 dollars per aktie, mod et tab på 47,5 mio. dollars i 2014. Omsætningen blev 969,8 mio. dollars i 2015 mod 2185,5 mio. dollars året før.

I regnskabet skriver selskabet, at "man lige nu er i gang med diskussioner med långivere omkring restrukturering af selskabets gæld," fremgår det af regnskabet, hvor der yderligere står.

"Selskabet har valgt at holde inde med betaling af afdrag på gælden for at beholde likvider i selskabet," fremgår det.

Dryships-aktien faldt med 10,8 pct. til 0,14 dollars i tirsdagens handel i USA.

Så meget taber DryShips på at sælge tørlastflåden  

Græsk tørlastreder skifter børs for at vinde tid  

Rigmand køber skibe af sig selv i græsk nedsmeltning