ShippingWatch

Western Bulk-aktien suspenderet på børsen i Oslo

Handelen med aktier i tørlastrederiet Western Bulk er mandag blevet suspenderet på Oslo Børs. Det sker i forbindelse med en forventet meddelelse fra selskabet.

Oslo Børs og de norske finansovervågningsmyndigheder har mandag suspendere handlen med aktier i den trængte tørlastoperatør Western Bulk.

Det sker i forbindelse med en forventet meddelelse fra selskabet, oplyser Oslo Børs i en meddelelse mandag. Meddelelnse kommer blot få måneder efter, at selskabet indledte forhandlede med långivere.

Jens Ismar: Western Bulk udfordret på nybygninger

 

Oslo Børs har samtidig valgt at suspendere handel med Western Bulk-obligationer.

Western Bulk-aktien blev senest handlet tirsdag i sidste uge, hvor den faldt med 3,6 pct. til 1,30 norske kr.

Den norske tørlastoperatør igangsatte for godt to måneder siden en plan for at sikre rederiets finansielle beredskab. Forklaringen var, at det svage tørlastmarked medførte, at Western Bulk risikerede at bryde sine låneaftaler ved udgangen af året. Derfor havde rederiet sikret sig en forhåndsgodkendt aftale med banker og skibsejere om nye lånevilkår, oplyste Western Bulks CEO Jens Ismar i en meddelelse.

"Vi er meget tilfredse med støtten fra vores långivere og hovedaktionæren, som er demonstreret ved ændringerne og betingelserne (for låneaftaler, red). Tilføjelsen til selskabets finansielle aftaler og den delvise garanti fra Kistefos (ejer, red.) om at øge egenkapitalen er to vigtige elementer i rekapitaliseringen af Western Bulk," sagde han.

Western Bulks forretningsmodel er udpræget asset light med beskedent ejerskab i skibe, og den norske tørlastoperatør har typisk drevet op mod 200 skibe.

Rederiet har i de sidste 16 år haft den norske forretningsmand Christian Sveas som hovedaktionær gennem Sveas' investeringsselskab Kistefos, der kontrollerer den børsnoterede tørlastvirksomhed.

Western Bulk indgår aftale med banker og ejer om lånevilkår

Western Bulk: Bedring bliver gradvis og forsigtig

Western Bulk løfter overskud i andet kvartal

Western Bulk: Kun branchen kan ændre miserabelt tørlastmarked

 

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Seneste Tørlast

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere