Oslo Børs og de norske finansovervågningsmyndigheder har mandag suspendere handlen med aktier i den trængte tørlastoperatør Western Bulk.

Det sker i forbindelse med en forventet meddelelse fra selskabet, oplyser Oslo Børs i en meddelelse mandag. Meddelelnse kommer blot få måneder efter, at selskabet indledte forhandlede med långivere.

Jens Ismar: Western Bulk udfordret på nybygninger  

Oslo Børs har samtidig valgt at suspendere handel med Western Bulk-obligationer.

Western Bulk-aktien blev senest handlet tirsdag i sidste uge, hvor den faldt med 3,6 pct. til 1,30 norske kr.

 

Den norske tørlastoperatør igangsatte for godt to måneder siden en plan for at sikre rederiets finansielle beredskab. Forklaringen var, at det svage tørlastmarked medførte, at Western Bulk risikerede at bryde sine låneaftaler ved udgangen af året. Derfor havde rederiet sikret sig en forhåndsgodkendt aftale med banker og skibsejere om nye lånevilkår, oplyste Western Bulks CEO Jens Ismar i en meddelelse.

"Vi er meget tilfredse med støtten fra vores långivere og hovedaktionæren, som er demonstreret ved ændringerne og betingelserne (for låneaftaler, red). Tilføjelsen til selskabets finansielle aftaler og den delvise garanti fra Kistefos (ejer, red.) om at øge egenkapitalen er to vigtige elementer i rekapitaliseringen af Western Bulk," sagde han.

Western Bulks forretningsmodel er udpræget asset light med beskedent ejerskab i skibe, og den norske tørlastoperatør har typisk drevet op mod 200 skibe.

Rederiet har i de sidste 16 år haft den norske forretningsmand Christian Sveas som hovedaktionær gennem Sveas' investeringsselskab Kistefos, der kontrollerer den børsnoterede tørlastvirksomhed.

Western Bulk indgår aftale med banker og ejer om lånevilkår

Western Bulk: Bedring bliver gradvis og forsigtig  

Western Bulk løfter overskud i andet kvartal  

Western Bulk: Kun branchen kan ændre miserabelt tørlastmarked