ShippingWatch

Malaysia suspenderer sin eksport af bauxit

Siden Indonesien indførte et forbud mod eksport af bauxit direkte fra minerne, er eksporten fra Malaysia til Kina eksploderet. Prisen er imidlertid et omfattende miljøsvineri, som mineselskaber nu gøres ansvarlige for.

Malaysia har suspenderet sin produktion af bauxit, et af tørlastindustriens vigtigste produkter, i tre måneder på grund af en omfattende forurening fra minerne på landets østkyst, når bauxiten transporteres i lastbiler fra minerne og ned til skibene. Det skriver flere medier.

Eksporten af bauxit, der anvendes til fremstilling af aluminium, fra Malaysia til Kina er steget dramatisk og mangedoblet inden for de sidste to år, efter at Indonesien fra 1. januar 2014 indførte et forbud på eksport af rå bauxite .

Myndighederne i Malaysia vil bruge tre måneder på at rydde op på vejene fra de lastbiler, der transporterer bauxiten fra mineselskaberne videre til afskibning, inden suspenderingen ophæves. Den malaysiske regering vil sende regningen for oprydningen videre til mineselskaberne og andre parter, der er ansvarlige for svineriet.

Det rødbrune bauxit, der har en sand- og leragtig substans, har lagt sig på vejene og spredt til havet langs østkysten, som befolkningen i områderne lider under og protesterer imod.

Klasseselskaber advarer om farlige minelaster

Intercargo revser afskiber i Bulk Jupiter forlis

Malaysia skærper bauxit-kontrol efter fatalt forlis

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Tørlast

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere