ShippingWatch

Kriseramte Noble vil sælge fire skibe

Råvaregruppen Noble vil sælge fire tørlastskibe for at skære i gælden og kunne holde forretningen kørende, skriver Reuters.

Den økonomisk pressede Noble Group vil sælge fire skibe for at skære i noget af gælden i selskabet, skriver Reuters.

De fire tørlastskibe har en salgspris på 95 mio. dollars, og når bankerne har fået deres, vil der være godt 30 mio. dollars tilbage, oplyser Noble, der har hovedkvarter i Hongkong og er børsnoteret i Singapore.

Råvareselskabet er i gang med en at forhandle med sine aktionærer og andre interessenter om at lande en restrukturering. Salget af de fire skibe ventes at blive lukket til næste år mellem marts og maj og vil ifølge selskabet ikke få indflydelse på forretningen, skriver Reuters.

Under Noble Group arbejder tørlastrederiet Noble Chartering med den danske topchef Michael Nagler. I august slog han fast over for ShippingWatch, at rederiet går fri af krisen.

"Noble Chartering er en del af kerneforretningen fremover. Vi betaler alle til tiden og har ingen problemer med cash-flow," sagde han.

For nylig kom det frem, at Noble Group har mistet støtten fra et af selskabets nøglelångivere i form af DBS Group Holdings Ltd, som har lukket for udlån til selskabet, skrev Bloomberg baseret på oplysninger fra en unavngiven kilde.

Tre scenarier for kriseramte Noble Group

Bank trækker støtten til kriseramte Noble Group

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Tørlast

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere