ShippingWatch

Tørlast

Tørlastaktier er buldret frem i 2017

Nu synes også investorerne at tro på et stabilt opsving i tørlast, hvor de største aktier har været igennem markante kursstigninger i 2017. Særligt ét rederi har oplevet en stor stigning.

Clipper sejler til rater, der skaber ny optimisme

"Raterne er for første gang i lang tid på et niveau, der kunne friste nogle til at bestille nye skibe, men det bliver ikke os," siger CEO i Clipper Group, Peter Norborg, til ShippingWatch. Især en enkelt råvare er helt afgørende for rederiets fremgang.

Norsk shippinginvestor går ind i tørlast

Grundlægger af rigselskabet Borr Drilling, Tor Olav Trøim, går nu efter tørlast med selskabet 2020 Bulkers. Planen er at få selskabet noteret på den mindre OTC-børs, skriver Finansavisen.

Tørlastfremgang kan holde året ud

Ifølge mægler- og analysehuset Allied Shipping Research peger en række faktorer på fortsat fremgang i tørlastmarkedet året ud og ind i 2018. Nye skibe er dog en joker.

Tørlastfusionen G2 Ocean jagter nye laster

Det første halve år for samarbejdet G2 Ocean mellem Gearbulk og Grieg har været tralvt. Kunderne er gået med på ideen om en fælles platform for tørlasthandel, fortæller direktør Rune Birkeland til ShippingWatch.

T.K.B. Shipping har fået ny partner

Det Hellerup-baserede T.K.B. Shipping har fået ny partner, oplyser selskabet. Samtidig har T.K.B. fået ny operationschef, som er hentet fra ID Shipping.

Nordens tørlastchef vil skabe vækst med nyt sats

I sommer kickstartede danske Norden sin nye operatørforretning som et supplement til de ejede og langchartrede skibe i flåden. "Det bliver en god generator for vækst," siger tørlastchef Christian Vinther Christensen til ShippingWatch.

Norsk frontløber får statsstøtte til autonomt skib

Den norske stat har nu investeret i et projekt fra gødningsfirmaet Yara og leverandøren Kongsberg, som sammen er godt på vej til at introducere verdens første eldrevne og autonome skib. Se designet til den første testmodel her.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere