ShippingWatch

BP udvider LNG-flåde med seks skibe

Olieselskabet BP oplever stigende efterspørgsel på den flydende naturgas LNG og vil de kommende to år modtage seks nye LNG-skibe i samarbejde med bl.a. kinesiske ICBC Leasing.

Britiske BP udvider sin flåde af tankskibe, der sejler med den flydende naturgas LNG. Efterspørgslen på LNG og i det hele energikilder med lavt CO2-indhold er stigende verden over, og det har fået olieselskabet til at udvide sin flåde.

De kommende to år vil seks nye skibe indgå i selskabets flåde. Det er bl.a. det kinesiske leasingselskab ICBC Leasing, der sammen med KMarin står for finansieringen på over en mia. dollars af skibene, oplyser BP.

Skibene skal bl.a. hjælpe med at transportere LNG fra Freeport LNG's facilitet i Texas, som vil gå online i slutningen af 2018, og andre LNG-projekter i BP's portefølje.

"Disse skibe vil i betydelig grad øge BP's evne til sikkert at transportere LNG over hele verden og støtter BP's strategi om naturgas," siger Susan Dio, der er CEO for BP Shipping, i en meddelelse.

Ifølge BP vil de nye skibe være 25 pct. mere brændstofeffektive end deres forgængere.

Ud over kontrakten med Freeport LNG er BP del af projekter i Australien, Indonesien, Angola, Trinidad og de Forenede Arabiske Emirater.

BP tror på kraftig vækst på LNG-markedet de næste 20 år

Maersk Oil Trading og BP melder sig klar til svovlkrav

Toyota del af japansk milliardordre på miljøvenlige skibe

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere