ShippingWatch

Rusland klar til at sælge ud af statsrederi

Rusland vil i juni sælge en del af det statsejede tankrederi Sovcomflot til en række mindre investorer gennem en børsnotering i Moskva, skriver Reuters.

Rusland skulle efter et langt tilløb nu være klar til at delvist privatisere det statsejede tankrederi Sovcomflot.

Regeringen vil angiveligt i juni sælge ud af rederiet til en større gruppe af mindre investorer, der ikke vil kunne true Ruslands kontrol over selskabet på samme måde som en enkelt stor institutionel investor, skriver Reuters.

Det vil ifølge kilder ske ved en børsnotering i Moskva, hvor staten regner med at sælge 25 pct. af rederiet.

"En strategisk investor vil på et eller andet tidspunkt kræve at blive involveret i ledelsen. Det er ikke, hvad Sovcomflot har brug for," siger en regeringskilde til nyhedsbureauet.

Tidspunktet for aktieudstedelsen vil ifølge analytikere gøre Sovcomflot til en interessant investering, da den lavere oliepris kan trække aktieprisen ned.

Sovcomflot har købt 11 skibe i tredje kvartal

Rederiet spiller en afgørende rolle i forbindelse med det store Prirazlomnoye-felt i Pechora Havet, hvor en platform drevet af ligeledes statsejede Gazprom Neft udvinder, opbevarer og afskiber olie. Derudover sejler selskabet med flydende naturgas fra det store Yamal LNG-felt.

Sovcomflot rejse i 2016 1,3 mia. dollars, herunder 750 mio. dollars i usikret, offentlig gæld og 512 mio. dollars i banklån. Pengene skal primært bruges til et nybygningsprogram af flåden, der blandt andet tæller en række issklasse-skibe.

Tankrederiet fik et nettooverskud på 206.8 mio. dollars i 2016 mod 354.5 mio. dollars året før, mens den samlede omsætning lød på 1,4 mia. dollars mod 1,5 mia. dollars i 2015.

Russiske Sovcomflot reducerer overskuddet i 2016

Rusland vil privatisere Sovcomflot

Sovcomflot gennemfører sjælden arktisk rejse

Shell og Sovcomflot i Østersø-samarbejde om LNG

Forsiden lige nu

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere