ShippingWatch

DHT: Vi er ikke imod konsolidering

DHT Holdings er ikke imod aftaler med andre selskaber, skriver Dagens Næringsliv. DHT har gentagne gange sagt nej til Frontlines overtagelsesforsøg.

Selvom DHT Holdings gentagne gange har afslået John Fredriksens Frontlines forsøg på at overtage tankrederiet i løbet af i år, så er selskabet imidlertid ikke imod en aftale.

Det skriver Dagens Næringsliv på baggrund af en telekonference, DHT afholdt tirsdag i forbindelse med rederiets kvartalsregnskab.

"Vi er ikke imod konsolidering. Faktisk har vi, som du har set, været meget aktive på den front. Men enhver virksomhedssammenlægning må være fornuftig for begge parter," siger Trygve P. Munthe, co-CEO for DHT.

Han henviser til DHT's overtagelse af BW Groups 11 supertankere, som blev offentliggjort tidligere på året. Med handlen blev BW Group ny storaktionær i DHT med en ejerandel på 33,5 pct.

Frontline, som gentagne gange i løbet af foråret har forsøgt at overtage DHT, har forsøgt at blokere handlen de to rederier ved at gå rettens vej. Såvel retten som i New York og på Marshall Island har imidlertid afvist anmodningen.

DHT's bestyrelse har senest søndag i et brev afvist Frontline igen, fordi at man mener, at det fremlagte købstilbud er utilstrækkeligt og udvander værdien af selskabet. Her lød opfordringen videre fra bestyrelsen, at tiden er inde til, at parterne kommer videre.

Frontline mener imidlertid, at DHT bør lægge tilbuddet frem for aktionærerne.

Dagens Næringsliv skriver videre, at det på telekonferencen kom frem, at samtalerne med Frontline allerede startede sidste år.

DHT Holdings fik overskud i første kvartal

Frontline til DHT: Lad aktionærerne afgøre sagen

DHT til Frontline: Kom nu videre!

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere