ShippingWatch

Petronas først i mål med FLNG-eksport

Det malaysiske selskab Petronas bliver den første i verden til at eksportere LNG fra en flydende produktionsenhed, FLNG, skriver Reuters. Dermed slår Petronas andre spillere, herunder Shell, i FLNG-kapløbet.

Olieselskabet Petronas fra Malaysia bliver den første i verden til at eksportere flydende naturgas, LNG, fra en flydende produktionsenhed.

Petronas er ifølge Reuters i færd med at fylde LNG på tankskibet Seri Camellia ud for Borneo fra en såkaldt FLNG, der producerer og opbevarer LNG til tankning på skibe.

Når skibet er lastet og sejler om et par dage, vil Petronas være først i mål i kapløbet om at tanke verdens første LNG produceret på en af de flydende enheder.

Det malaysiske selskab slår dermed andre spillere i markedet, herunder Shell, som satser på LNG med det 12 mia. dollars dyre fartøj Prelude FLNG i Australien.

Verdens største lng-skib bliver arbejdsløst

Drewry: Her er årets 10 bedste shippingaktier

Golar LNG fik mindre underskud i tredje kvartal

Höegh LNG holdt kursen i tredje kvartal

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere