ShippingWatch

Sovcomflot har købt 11 skibe i tredje kvartal

Faldende rater i tank har igen i tredje kvartal præget bundlinjen hos den russiske tankgigant Sovcomflot, som dog brøster sig af overskud og 11 nyindkøbte skibe i perioden.

Med et resultat på 52,1 mio. dollars er det russiske tankrederi Sovcomflot kommet ud af årets tredje kvartal med et overskud, der ligger 36,2 pct. under overskuddet i samme periode sidste år på 81,6 mio. dollars.

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse, hvor CEO Sergey Frank alligevel udtrykker stor tilfredshed med resultatet.

"På trods af, at forholdene i tankmarkedet var udfordrende i tredje kvartal med spotraterne under særligt pres, opnåede Sovcomflot gode resultater i perioden," siger han i pressemeddelelsen og henviser til, at raterne i visse nøglesegmenter er faldet til under det halve siden sidste år.

Han hæfter sig også ved, at rederiet i løbet af kvartalet har købt 11 "moderne og velholdte" skibe. Det gælder blandt andet ni isklassede skibe fordelt på MR, LR2 og Aframax, som Sovcomflot vandt for snuden af Hafnia Tankers gennem en auktion i konkursboet efter Primorsk International Shipping.

Hafnia taber til Sovcomflot i budrunde på ni is-tankere

Omsætningen endte i tredje kvartal 2016 på 359,1 mio. dollars mod 386,2 mio. dollars i samme periode sidste år. Driftsresultatet (ebitda) faldt til 174,6 mio. dollars fra 204,3 mio. dollars i samme periode.

For de første ni måneder af 2016 ligger det samlede overskud nu på 218,1 mio. dollars mod 297,9 mio. dollars i samme periode 2015.

Sovcomflot lander låneaftaler for 1,26 mia dollars

Russisk tankgigant ramt på bundlinjen

LNG-industrien vejrer morgenluft efter IMO's svovlbeslutning

Sovcomflot lander finansiering til stor Yamal LNG-tanker

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere