ShippingWatch

Flere tankskibe bliver brugt som lagre i Nordsøen

Der er plads mangel på land, og derfor bliver flere tankskibe lige nu brugt som flydende olielagre i Nordsøen. Det fortæller operatøren Tankers International til Bloomberg News.

Pladsmangel på land har fået olieselskaberne til at booke et stort antal tankskibe i Nordsøen, som lige nu bliver brugt som flydende lagre.

Ifølge operatøren Tankers International er der i øjeblikket 14 til 16 Aframax-skibe, som opbevarer op til ni mio. tønder råolie. Det skriver Bloomberg News.

Mængden af råolie ombord på tankskibe kan samtidig stige den kommende måned, da producenterne i Nordsøen ventes at skrue op for hanerne forud for det kommende Opec-måned.

Her skal medlemslandene i sammenslutningen finde frem til detaljerne i det produktionsloft, som blev aftalt i oktober.

Det har fået alle producenter, både i og uden for Opec, til at sætte fart under produktionen på et marked, som i forvejen er plaget af overkapacitet.

Der kan være flere grunde til, at tanksskibe bliver brugt som flydende lagre. I nogen tilfælde skyldes det, at selskaberne tror på, at olieprisen vil stige inden for kort tid, og at det derfor kan betale sig at have råolien ombord på skibene i stedet for på land.

Tankers International vurderer dog, at den nuværende situation skyldes, at der ikke er tilstrækkeligt med lagerplads på land i Nordvesteuropa, skriver Bloomberg News lørdag.

Olien falder på øgede mængder fra Opec - og Trump-frygt

Olie hober sig op på skibe i Nordsøen

Stadigt flere tankskibe ligger stille med lasten fuld

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere