ShippingWatch

USA's største raffinaderi under arabisk kontrol

Saudi-Arabiens olieselskab Saudi Aramco bliver eneejer af USA's største raffinaderi i Port Arthur efter opløsning af mange års samarbejde med Shell.

Saudi-Arabiens olieselskab Saudi Aramco bliver eneejer af USA's største raffinaderi i Port Arthur i Texas efter mange års samarbejde med Royal Dutch Shell.

Royal Dutch Shell og Saudi Aramco etablerede tilbage i 1998 Motiva Enterprises, et 50-50 joint venture, der kontrollerede tre raffinaderier ud til Den Mexicanske Golf. Et samarbejde, der nu brydes op, og som efterlader USA's største olieraffinaderi under saudi-arabisk kontrol.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Ifølge Reuters har ledelsen i Saudi Aramco meddelt, at det statsejede arabiske olieselskab har ambitioner om at købe yderligere op i USA's oliesektor efter bruddet med Shell.

Udover raffinaderiet i Port Arthur vil Saudi Aramco overtage 26 distributionsterminaler, mens Shell vil overtage de to raffinaderier Convent og Norco i staten Louisiana.

Olielande tager tilløb til fastfrysning af produktion

Olieprisen op efter at olielande vil mødes i april

USA klar til skifereventyret vers. 2.0

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere